Ciparo on the Dutch TV show “De Rekenkamer”

Ciparo on the Dutch TV show “De Rekenkamer” in the episode “Wat kost oud papier?”

Rekenmeester Stefan Stasse ontdekt dat al dat oud papier een waarde vertegenwoordigt van 329 miljoen euro en vraagt zich af waarom we als brave burgers dan niet een vergoeding krijgen bij de papierbak. De meeste Nederlanders brengen braaf hun oud papier weg. Gemiddeld produceert elk Nederlands huishouden 395 kilo oud papier per jaar. In totaal is dat 2,9 miljard kilo. 2,6 miljard hiervan wordt gerecycled en Nederland mag zich dan ook wereldkampioen recyclen noemen. Maar heeft dit hele systeem van recycling nut? Brengt het geld op of kost het juist geld? De Rekenkamer zoekt het uit. http://derekenkamer.kro.nl/seizoenen/rekenkamer-2011-2/afleveringen/04-11-2011

Comments are closed