Certificaten en licenties

Certificaten & Licenties

Vanwege het hebben van een schone lei gedurende de jaren van handel sinds de oprichting van Ciparo in 1992, komt Ciparo in aanmerking voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij het Nederlandse ministerie, zoals verworven in 2004 en 2013. Hiernaast heeft de NIWO (Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie) Ciparo gecertificeerd voor het transport van afval in Nederland. NIWO is een onderdeel van het Nederlandse Ministerie van Verkeer en Waterstaat, dit stelt Ciparo in staat transport, inzameling en bemiddeling voor industrieel en gevaarlijk afval te regelen. Andere handelslicenties waar Ciparo over beschikt zijn die van onder anderen OVAM (België), The Environment Agency (UK), Northern Ireland Environment Agency, National Tranfrontier Shipment Office (Ierland) en 53 KrWG (Duitsland). 

ISO

Sinds juni 2010 beschikt Ciparo B.V. over de ISO 9001:2008 en ISO 14001:2004 certificatie. Dit betekent dat ons management systeem voor de inkoop, verkoop en logistieke afhandeling van recyclebare ruwe materialen en halfproducten (papier en plastic) in overeenstemming is met de laatste internationale standaarden. Voor ons is dit een erkenning van onze inzet voor het verbeteren van de klanttevredenheid en de minimalisatie van schadelijke effecten op het milieu. 

FNOI

De FNOI (Federatie Nederlandse Oudpapier Industrie) is een onafhankelijke brancheorganisatie ter bescherming van de belangen van de bedrijven die betrokken zijn in de papier recycle industrie. Vanwege de technologische ontwikkelingen en het groeiende belang van milieuvraagstukken in deze specifieke industrie, is het van belang dat er een branchevertegenwoordiger is. Met 95% van de industriebedrijven als lid, is de FNOI een waardige partner in besprekingen met ministeries, regionale autoriteiten en andere organisaties. Ook is een groeiend aantal FNOI leden geregistreerd bij de ISO. De branche heeft zijn eigen milieu systeem, waar Ciparo al jaren actief aan deelneemt. 

AQSIQ License
ISO9001_Certificate
ISO14001_Certificate

Comments are closed