History

Over ons

Ciparo begon met het verhandelen van recyclebare materialen van Europa naar China in 1992, hiermee was het één van de eerste handelsbedrijven voor de export van papier en plastic naar Azië. Deze ruwe materialen en halfproducten worden wereldwijd ingekocht op plaatsen waar hier een overschot van is, voornamelijk Europa en Noord-Amerika. Vervolgens worden deze materialen weer verkocht in het Verre Oosten, waar een continue en groeiende vraag is naar recyclebare materialen vanwege de snel groeiende economie.

Beginnend in 1992 met het verhandelen van bulksoorten van papier en plastic, zijn de verscheepte volumes van Ciparo per jaar geleidelijk gegroeid. Tegelijkertijd is er, aan de hand van de vijf Chinese vestigingen van Ciparo (Golden Windmill), een solide netwerk opgebouwd in China. In 2002 zijn er twee vestigingen van Ciparo geopend in Vietnam, om ook aan de groeiende vraag uit dit opkomende land te kunnen voldoen. Vandaag de dag, met vestigingen in Beijing, Tianjin, Shanghai, Guangzhou, Qingdao, Ho Chi Minh en Hanoi, is Ciparo in staat de belangrijkste regio’s in het verre Oosten te bedienen. Naast de zeven actieve kantoren, is Ciparo vertegenwoordigd in andere opkomende landen zoals India en Indonesië. Tevens wordt er aan de Europese papierindustrie geleverd. Met onze bedrijfscultuur en het deskundige personeel dat hier deel van uitmaakt, zijn we trots op onze directe aanpak voor het bedrijfsleven. Wij hebben de kennis van alle papier en plastic soorten in huis en beschikken daarnaast over afzetmarkten voor alle kwaliteiten en kwantiteiten hiervan. Bovendien zijn we volledig bekwaam wat betreft de logistiek en benodigde regelgeving, een essentieel element voor de handel van recyclebare materialen naar Azië. Met deze middelen tot onze beschikking zijn we in staat snel te handelen om in te spelen op de laatste ontwikkelingen in de recycling en papier verwerkende industrie.

Vandaag de dag heeft Ciparo 15 fulltime werknemers in dienst in Europa, beschikken we over opslag in Rotterdam en Antwerpen, verschepen we vanuit alle Europese mainports zoals Hamburg, Felixstowe, Barcelona en Piraeus, en zijn er persfaciliteiten beschikbaar in de VS en China. In China en Vietnam heeft Ciparo meer dan 70 man personeel in dienst, hiermee hebben we de lokale kennis in huis om succesvol zaken te kunnen doen in onze branche. Onze multinationale medewerkers die diverse talen spreken zoals Nederlands, Engels, Duits, Frans, Pools, Spaans, Cantonees en Vietnamees, zijn altijd bereid om te zien wat Ciparo kan betekenen voor uw organisatie. Behalve de handel in recyclebare materialen, heeft Ciparo ook een aanzienlijk aandeel in de volgende bedrijven.

Luwi Stones: Europees handelsbedrijf in natuursteen.
BioLogical Solutions: Rotterdamse distribiteur van biologisch afbreekbaar bestek.

Geef een antwoord